Az 1991-es évjáratú GSX-R 1127 ccm-s motoromat hiányos állapotban, egy imolai börzén sikerült megvennem. Nagyon kevés kilométer volt benne, ugyanis több éve állt!

Az első igazán nagy kihívást a Ducati félkarú futómű, szélesített gyári Brembo kerék 6,5” beépítése adta, melyet az NÁ Racing műhelyében 3 hónapos munkával sikerült megoldani. -himba rendszer a tartályban!!! A rugóstag így a lengőkarra került, a tengelytáv jelentősen lecsökkent, de a vonalban futás megmaradt!

Következő a váznyúlvány kialakítása volt. Szegeden a Lowlander Cycles műhelyében készült, melyre a Patkó Gábor- Balogh Jenő kettős által készített egyedi alumínium farok idom került. Egyedi hátsó lámpával, mely egyszerre világítás és irányjelző is egyben.

Az üzemanyagtartály átalakítását a Lowlander Cyclesnél Nagy Mihály készítette. A 10,5 literes benzin mellett, helyet kapott benne a hátsó futómű himba rendszere és az akkumulátor is!

Az első futómű is Ducatiból (Öhlins) származik. Brembo kerék, egyedi féktárcsák és Billet 6-os féknyergek lassítják a 150 LE-s „vasat”.

A felső villahíd Hayabusáé, még az alsó villahíd egyedi, mely az NÁ Racingnél Nagy Árpád készítette.

Ekkor már összeállt a motor elképzelt vonalvezetése, és következtek az egyedi megoldások a Streetfighters Fanatic ötleteivel.

Az első sárvédő és az első lámpát Daka Jócó alakította egyedivé, mellyel az agresszív kinézetét növelte! A Goodridge olajhűtő csöveit kifordítottuk, mintha egy mérges darázs a szárnyait borzolná! A váz lakk fekete fényezését Szatmári János készítette. A többi fényezést Daka Jocó ötlete alapján (képviselve egy motoros bolt reklámját, BÁTSZI MOTOR KFT) hoztuk létre.

Az ablakos dechniket Balogh Jenő készítette. A teljes összeszerelést is Ő végezte,és a motor beállítását is. Az elektromos átalakításokat Mikó Zoltán ( Zacsi) végezte.

Rövid tengelytáv, bivalyerős motor, széles kormány, sportos kinézet, egyedi megoldásokkal, ez jellemzi, a SÁRGA VESZEDELMET!

Köszönet az összes segítőnek, Ricsi Motorbontó, Vecsési Motorbontó és a Streetfighters Fanatic tagjainak, hogy 2008. májusában megnyerhettem a Magyar Építő Bajnokság Streetfighter kategória I.helyét.

Az pedig egy álomként teljesült jómagam illetve a maroknyi magyar csapat számára, hogy Európa vezető kiállításán bemutathattuk motorjainkat.

Nagy köszönet, Maricke- Marcusnak mindeért.

Rendőrmentes széles utat minden motorosnak!


Sziki