Mikó Zoltán (Zacsi) Mezőberényiként vagyok a csapat tagja.

 

      Motorok iránti szerelmem kisgyerek koromban kezdődött. 13 éves koromtól a kategóriákat tisztességesen végigjártam. A keleti motoroktól kezdve a 400-as bandit, 650-es SV, majd az 1200-es Bandit-tal fejeződött be az úgymond széria motorok iránti szerelmem.

      Régóta érdekelt a Streetfighter stílus, ez iránt való érdeklődéssel 2006-ban meglátogattunk a barátaimmal egy Németországi Fighterama kiállítást.

      Az ott látottakból kiindulva hazafelé úton döntöttem úgy, hogy én is építek egy hasonló kialakítású motort (vasat). Én a CBR 900 RR motort választottam, melyet formája, kialakítása és anyagtartalma miatt faragásra alkalmasnak véltem, ezért rögtön vásároltam is egyet. Itthon barátaimnak elmesélve, akik ismerik lelkesedésemet e szellem iránt, decemberben 30-dik születésnapomra nagy örömömre meg is leptek egy aszimmetrikus hátsó futóművel, ami rövid időn belül bele is lett szerelve.

      A motorkerékpár első fázisa 3 hónap alatt el is készült, mely az Mgm Bike által forgalmazott első sárvédővel és lámpával ékeskedett, melyre egy Digi Beast műszerfal került. A motor eredeti hűtő kiegyenlítő tartálya műanyagból volt, ezért az összhang miatt egy alumínium palackot alakítottam át erre a célra, mely szimbólumként egy nitro palackot jelképez, ami a motort bal oldalára lett beillesztve. A farokidomot 2 személyesre alakítottam ki, mely hátsó részét ülés takaróval láttam el.

2007 év telén újabb álmaim megvalósításának köszönhetően drasztikus változáson esett át.

      Első futóműve egy CBR 1000 RR motorkerékpáré, mely már breaking tárcsákkal és radikális fékkel felszerelve került bele. A szebb formavilág kialakítása miatt ezt is módosítottam, mely a hullámosnak vélt villaszár alucsőbe van belehúzva. Az üzemanyagtartályt és a farokidomot nemes anyagból saját kézi munkámmal alakítottam ki. A hűtőrácsba a Streetfighter Fanatic baráti társaság logóját vágattam bele.

      A feling névre hallgató kormányra rizoma tükröket és kellerman irányjelzőket illesztettem. Németországi kiállításokon látott plexi ülés engem is megfogott, én látványként annyival módosítottam, hogy a farokidom ülés részét üresen (lyukasan) hagytam, melynek látványelemét a motorkerékpár felső nézetéből a futóműre épített 210-es gumi, melyet a BÁTSZI MOTOR-tól kaptam, egy 17”-os OZ autófelnire szereltem, amit egy öhlins rugóstag csillapít. Én a plexi dolgokkal ennyivel nem elégedtem meg, ezért a motoron található összes dekni fedelet átláthatóvá tetem a bennük lévő forgó-morgó alkatrészeknek. A motor alsó részét egy hasidommal takartam el, melynek végére Nagy Árpi (N&A Racing) barátom által kovácsolt egyedi kialakítású cső keresztmetszetű és oválban végződő kipufogó került, melyből folytás nélkül távoznak a lóerő hangjai.

      2009 telén nem a kandalló mellett ültem és a motorban gyönyörködtem, hanem ismételten nagy lelkesedéssel a motorról leszereltem az összes ruhát, és egy új egységesebb formavilág megvalósításán töprengtem.

      A motornak a fő alkatrészei megmaradtak. Az első fejidom helyére egy vámpír fejre hasonlító lápma idomot formáztam. Az üzemanyagtartályt szétvágtam beleépítettem az órát és nem kevés energiát felemésztő tankot alakítottam ki. Az első sárvédőt és a hasidomot Németországból vásároltam, kisebb átalakítással illet is e forma világhoz. A hátsó farokidomot, mely üvegszálból készült teljesen próbáltam e stílus irány elvek alapján kialakítani, hogy iszonyatosan rövid, tömzsi legyen, ezért a hátsó futóművet is kellően kihangsúlyozza az égbe törő hátsó lámpával befejezve.

      A narancsos bronz alapszín elkészülte után Daka Jocó barátom keze munkája keltette életre ezt az agresszív formavilágot, ezúton is még egyszer köszönöm.

     A motor nemcsak kiállítási darab, azért szezonban csapunk vele jó pár karikát. Köztudottan ehhez a stílushoz a fergeteges, hátborzongató gumi füstölés is hozzátartozik, amit ez a motor is átélt már. Becsbe tartás végett e dolgokat egy másik motoromon gyakorlom, mely már stuntriding stílusban épült, melyet amatőr szinten hobbiként művelek.

     Bízok benne, hogy ezután is lesz ambícióm, energiám, nem kevés időm és az anyagiakról nem is beszélve, no meg kitartásom e megszállottságom (fanatizmusom) iránt.

Köszönöm barátaim közreműködését álmaim megvalósításához.

 

  GALÉRIA